Kezdőlap >  Játékbolt főoldal >  Társasjátékok/Activity >  Játékbolt Társasjátékok Activity Szóban szó nagy dobozos társasjáték 811002

Játékbolt Társasjátékok Activity Szóban szó nagy dobozos társasjáték 811002

  • Típus: 811002
  • 763 db. eladó

Ft 49254.88  Ft 7535.25

Megveszem:

Rajzolj mutogass, szórakozz! (élőlény, tárgy, fogalom, barkochba?)

A játékot 2-6 személy játszhatja.
Első lépésben minden játékos válasszon magának egy bábut, s helyezze azt a 'start-mezőre'.
A kezdő játékos (akit közös megegyezéssel választunk ki) keverjen meg egy kártyapaklit és helyezze el úgy, hogy mindenki kényelmesen elérje: ezután vegye le a csomag tetejéről a felső lapot, s válasszon az alábbi három lehetőség közül:

1.) A kártya felső részén található összetett szól elmutogatja a már jól ismert 'PANTOMIM' módszerrel bárki, bármikor közbeszólhat.
2. A kártya közepén látható ábrát -ami lehet élőlép tárgy vagy fogalom ez a lap alján van feltüntetve-
'barkochba' segítségével próbálja meg rávezetni játékostársad a megfejtésre. A játékosok csak sorrendben, az óramutató járásával megegyező irányban, egymásután kérdezhetnek.
3.) A játékos rajzolás segítségével próbálja a feladvány megfejtésére késztetni társalt, függetlenül attól, hogy a felső összetett szót, vagy az ábrát jelöli meg feladatként.
Az a játékos, aki legelőször rájön a megfejtésre, megadja a választ és így jogosulttá válik a következő kártya húzásra, illetve a bábujával való lépésre, a következőképpen: miivel minden szó több szótagból áll, így a játékos megszámolja a szótagokat, s lelépi az adott szó szótagjai után 'járó' értéket.
A kihúzott kártyát követően átveszi az irányítást, s eldöntheti, hogy rajzol, mutogat, vagy barkochbázik.

Az a nyertes, aki bábujával legelőször 'cél'-ba ér.
Értékelés írása